Tel. 03/232.88.28
fax: 03/225.30.06
e-mail: olvc@telenet.be

Welkom op de website van de humaniora!

Reeds meer dan 150 jaar staat het Onze Lieve Vrouwecollege met een traditie aan opvoeding en onderwijs ten dienste van de schoolgaande jeugd in Antwerpen. In de traditie van de Paters van de sociëteit van Jezus, heeft het college zich een faam opgebouwd van degelijk en veelzijdig onderwijs waarin iedere leerling ten volle zijn talenten kan ontplooien. Ondanks het wat strenge uiterlijk van de gebouwen, stapt men door de schoolpoorten binnen in een wereld die bruist van activiteit, waar studies, sport en naschoolse activiteiten in een perfecte harmonie aan de leerlingen worden aangeboden. Het oude principe van een gezonde geest in een gezond lichaam indachtig.

Maak uw keuze

Nieuws

Lentefeest tombola

Winnende nummers


Onze klavertjes behaalden het certificaat ComPas

Onze 7 nieuwe Klavertjes ontvingen op woensdag 6 mei in het MAS hun “ComPas+”. Net als de vorige drie jaar werd het OLVC-Klavertjesproject positief beoordeeld door de certificeringscommissie (bestaande uit vertegenwoordigers uit de onderwijs- en de bedrijfswereld).

Drie Antwerpse schepenen – Nabila Ait Daoud (Jeugd), Claude Marinower (Onderwijs) en Marc Van Peel (Haven) – overhandigden de “ComPas+- certificaten”.

Zij waren net als de andere aanwezige “Bekende Antwerpenaren” en anderen onder de indruk van het “prachtige en krachtige Klavertjes-project”.

Bij deze een oprecht en hartelijk woord van dank aan allen die hiertoe hun steentje hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen, in het bijzonder de Klavertjes en hun coaches, dhr. Geert Henderickx en dhr. Joos Van Goethem.

Je kan de ‘Klavertjes’ contacteren via olvc.klavertjes@gmail.com


Info-avond voor de ouders:

studie-aanbod op 26/05/2015!

Meer info volgt via een brief.

 


Cultuur nieuwsbrief

Inschrijven voor 13 mei 2015! Klik hier.

 


DURVEN KIEZEN - overgang 1ste naar de 2de graad

Welke richting zal je in de tweede graad volgen? Een belangrijke keuze! Laat je helpen en lees meer over onze studierichtingen in de brochure "Kiezen. Da's durven"!

 


Proefwerkenroosters JUNI 2015

Wekelijkse mededelingen

Archief

Andere briefwisseling

Downloads

  • Vrije dagen en vakanties 2014-2015
  • Schoolreglement 2014-15
  • Kalender 2014-2015
  • Boekenlijst 2014-2015
    • Pdf boekenlijst