Tel. 03/232.88.28
fax: 03/225.30.06
e-mail: olvc@telenet.be

Welkom op de website van de humaniora!

Reeds meer dan 150 jaar staat het Onze Lieve Vrouwecollege met een traditie aan opvoeding en onderwijs ten dienste van de schoolgaande jeugd in Antwerpen. In de traditie van de Paters van de sociëteit van Jezus, heeft het college zich een faam opgebouwd van degelijk en veelzijdig onderwijs waarin iedere leerling ten volle zijn talenten kan ontplooien. Ondanks het wat strenge uiterlijk van de gebouwen, stapt men door de schoolpoorten binnen in een wereld die bruist van activiteit, waar studies, sport en naschoolse activiteiten in een perfecte harmonie aan de leerlingen worden aangeboden. Het oude principe van een gezonde geest in een gezond lichaam indachtig.

Maak uw keuze

Nieuws

Steunlessen in de eerste graad (Frans, Engels en wiskunde)

Een les gemist? Begrijp je een deel van de leerstof niet? Nood aan extra oefeningen? Ga naar de wekelijkse steunlessen Frans, Engels of wiskunde! Alle steunlessen gaan dit jaar door in H27. Neem je agenda en lesmateriaal mee. U krijgt een stempel in de agenda bij deelname.
Raadpleeg de kalender voor het 1ste trimester!


De Kariboeni Pop-up Store
Opening 13 oktober 2014

Heb je thuis boeken, DVD’s, accessoires,… liggen die je niet meer kariboeni logogebruikt? Breng ze dan binnen voor onze Kariboeni Pop-up Store. Al deze spullen worden online verkocht (www.kariboeni.be) en de opbrengst gaat integraal naar onze Kariboeniprojecten.

Wat?
Boeken, DVD’s, CD’s/platen, games, strips, handtassen, juwelen en andere accessoires in goede staat!

Waar?
Af te leveren aan het onthaal.

Hoe?
In plastic zak of een doos met je naam en klas op.

Wanneer?
Zo snel mogelijk en voor 8 oktober

Let op! Je krijgt zelf geen geld voor de spullen die je binnenbrengt, maar alles wat je geeft kan volwassenen en kinderen in derdewereldlanden nieuwe kansen bieden. Duik dus in je kast en breng die leuke spullen waar anderen nog plezier aan kunnen beleven mee naar school!
Als je iets heel speciaals in de aanbieding hebt, gelieve dit dan persoonlijk aan mevrouw T. Janssens, meneer Lefèvre of mevrouw Phlips te melden.

Alvast bedankt en tot binnenkort in onze Pop-up Store!


Peace is the future

Op dinsdag 9 september namen onze leerlingen uit 2, 5 en 6 deel aan de vredesontmoeting “Peace is the Future”, georganiseerd door Sant ‘Egidio.

Het Vredescongres ging dit jaar door in Antwerpen. De keuze viel op de havenstad Antwerpen, gezien de internationale en multireligieuze uitstraling van de stad. De cultuur van respect en ontmoeting leidt tot concrete projecten voor vrede, verzoening en rechtvaardigheid.

Onze leerlingen van de derde graad mogen – samen met hun begeleidende (klassen)leerkrachten – terugblikken op een boeiende en erg interessante voormiddag en een minder geslaagde (want onpersoo nlijke en langdradige) namiddag. Wie in de latere namiddag en vooravond nog tijd en energie over had om deel te nemen aan de vredesoptocht langs gebedshuizen in de Stad was ongetwijfeld onder de indruk van de behoorlijk grote opkomst en het mede daardoor erg sfeervol gebeuren. Dank aan allen die hun steentje hebben bijgedrag en tot het mogelijk maken en het welslagen van deze historische dag.

Een bijzonder woord van dank ter attentie van onze tweedes – en hun begeleiders – die voor een schitterende picknick voor méér dan 2.000 jongeren op het Theaterplein hebben gezorgd: zowel de voorbereiding als de uitvoering en nazorg waren voortreffe lijk. Langs alle kanten kwamen woorden van waardering betreffende de stijl, efficiëntie en vriendelijkheid van onze leerlingen (en hun begeleiders) op ons af.


Cultuur

  • abonnement Cofena

    COFENA is een koninklijke concertorganisatie, die al meer dan 60 jaar klassieke muziek op de kaart zet in Antwerpen.  Normaal gezien vinden haar concerten in de Koningin Elisabethzaal plaats, maar door de renovatie is men moeten uitwijken naar deSingel, wat maakt dat het aantal beschikbare plaatsen naast de abonnementenverkoop uitermate beperkt zijn.  We zijn dan ook blij dat het ons gelukt is, om toch een beperkt aantal jongerenabonnementen te kunnen aanbieden.  Je betaalt slechts € 50 voor zes concerten met gerenommeerde solisten, dirigenten en orkesten, kortom, een koopje !


Peter-meter-project 2014-2015

  • We gooien het over een andere boeg. We hopen een dynamisch team te mogen begroeten! - Meer info

 


Naast tal van andere activiteiten biedt het Onze-­‐Lieve-­‐Vrouwecollege u ook de mogelijkheid om lid te worden van een zeilclub, de Antwerp Club for Yachting Friends vzw, kortweg A.C.Y.F.

Dit najaar organiseren ze drie zeiltochten met op 21 september een proefzeiltocht. Deze proefzeiltocht is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de club.

Voor verdere vragen of verduidelijkingen kan u terecht op de website www.acyf.be of op het mailadres info@acyf.be. U kan ook telefonisch contact opnemen met Thomas Pieters op het nummer 0472 66 18 50. Wij hopen jullie spoedig te mogen verwelkomen!Wekelijkse mededelingen

Nieuwsbrieven

Archief

Andere briefwisseling