Welkom op de website van de humaniora!

Reeds meer dan 150 jaar staat het Onze-Lieve-Vrouwecollege met een traditie aan opvoeding en onderwijs ten dienste van de schoolgaande jeugd in Antwerpen. In de traditie van de Paters van de sociëteit van Jezus, heeft het college zich een faam opgebouwd van degelijk en veelzijdig onderwijs waarin iedere leerling ten volle zijn talenten kan ontplooien. Ondanks het wat strenge uiterlijk van de gebouwen, stapt men door de schoolpoorten binnen in een wereld die bruist van activiteit, waar studies, sport en naschoolse activiteiten in een perfecte harmonie aan de leerlingen worden aangeboden. Het oude principe van een gezonde geest in een gezond lichaam indachtig.

Maak uw keuze

 

Nieuws

Wijnproeverij 15 en 16 oktober 2016

Meer info


Sportdag 6de jaar

Bekijk de foto's!


Rugschool in de nieuwe klaslokalen op Mariënborgh


Enkele herinneringen van vorig schooljaar

De taaluitwisseling van de 2dejaars

Meer info bij Mevr. Claes

De collegecross 2016


Leren leren en klasafspraken in TOP!

Lees meer over TOP!


Bart Peeters - Alleen & zonder plan

Een gitaar en twee lepels vormen zijn gezellen. Bart start de concerten zonder vooraf bepaald plan. Er is enkel de garantie dat hij zich volledig zal laten gaan als muzikant en entertainer, maar niet als danser. Voor veel mensen is dat een geruststelling, dat beseft hij zelf ook. Een teruggrijpen naar hoe het 15 jaar geleden allemaal begon, maar dan heel tijdelijk.

Voor een kleine prijs kan u er bij zijn, maar wacht niet te lang, er zijn slechts 800 plaatsen in de zaal, en u weet hoe het gaat met Bart …

Wanneer : donderdag 29 september 2016 te 20.00u
Waar : Zaal Elckerlyc, Frankrijklei 87-89
Tickets :

  • € 18 wanneer u in het voorste deel van de zaal wil zitten (zolang de voorraad strekt)
  • € 15 wanneer u in het tweede deel van de zaal wenst te zitten voor een mooi overzicht (zolang de voorraad strekt)
  • € 12 voor leerlingen OLVC en -14–jarige Olvaccers
  • Bestellen : via mail : concerten@olvcsj.be

Soulsister 30 jaar, 30 hits, 30 concerten

Vrijdag 30 september 2016 staat Soulsister op de planken van Elckerlyc met de concertreeks Soulsister 30 jaar, 30 hits, 30 concerten. Wellicht was u hiervan al op de hoogte. In Vlaanderen loopt storm voor de concerten in die mate dat de jongens van Soulsister het niet bij 30 concerten kunnen houden. Voor vrijdag 30 september zijn er nog een 60 van de 800 tickets te koop.
Als OLVC-leerling betaalt u slechts 10 euro voor een ticketje.
Aarzel dus niet, wees er snel bij om de hitmachine onder leiding van Paul Michiels en onze oud-leerling Jan Leyers aan het werk te zien.
Tickets kan u bestellen via tickets@olvcsj.be.


 


 

Wekelijkse mededelingen

Andere briefwisseling

Downloads