Tel. 03/232.88.28
fax: 03/225.30.06
e-mail: olvc@telenet.be

Welkom op de website van de humaniora!

Reeds meer dan 150 jaar staat het Onze Lieve Vrouwecollege met een traditie aan opvoeding en onderwijs ten dienste van de schoolgaande jeugd in Antwerpen. In de traditie van de Paters van de sociëteit van Jezus, heeft het college zich een faam opgebouwd van degelijk en veelzijdig onderwijs waarin iedere leerling ten volle zijn talenten kan ontplooien. Ondanks het wat strenge uiterlijk van de gebouwen, stapt men door de schoolpoorten binnen in een wereld die bruist van activiteit, waar studies, sport en naschoolse activiteiten in een perfecte harmonie aan de leerlingen worden aangeboden. Het oude principe van een gezonde geest in een gezond lichaam indachtig.

Maak uw keuze

Nieuws

Inschrijvingen schooljaar 2015-2016

De inschrijvingen voor leerlingen van het eerste jaar humaniora (2015-2016)  met voorrangrecht (= leerlingen met een broer of zus in de humaniora van het Onze-Lieve-Vrouwecollege en/of kinderen van OLVC-personeel) starten op maandag 23 februari 2015 om 8u30 (ingang via Frankrijklei 91) en duren tot en met vrijdag 6 maart 2015 (alle werkdagen van 8u30 tot 16u). Aangezien deze leerlingen voorrang hebben en er voor hen  gedurende deze periode steeds een inschrijving gegarandeerd is, moeten die inschrijvingen niet noodzakelijk verlopen op de startdag. Gelieve wel de periode te respecteren; na 6 maart 2015 kunnen wij geen leerlingen meer inschrijven die beroep willen doen op hun voorrangrecht!


De inschrijvingen voor indicatorenleerlingen/niet-indicatorenleerlingen eerste jaar zonder voorrangrecht (humaniora 2015-2016) starten op zaterdag 7 maart om 13u.
De vrije inschrijvingen (alle jaren) voor de humaniora starten op maandag 20 april 2015 (8u30).


OLVC doet mee!

Met het oog op de Vasten: Dagen zonder vlees

Laten we met het Onze-Lieve-Vrouwecollege onze schouders mee onder dit project zetten!

1. Schrijf u in op www.dagenzondervlees.be
2. Voeg je toe aan de groep van het OLVC (Groepen - Onderwijs & Overige - Scholen - OLVC Antwerpen)

Samen maken we een duurzaam statement!


Olvac – Blue Girls

Blue Girls zoeken speelsters om deel te nemen aan het eerste KVV-Jeugdvoetbaltornooi voor meisjes op 6 april 2015 (Paasmaandag)
Beste Voetbalsters Blue Girls,
Indien mogelijk zouden we deel kunnen nemen aan het eerste KVV-Jeugdtornooi voor meisjes op 6 april 2015 (Paasmaandag – eerste maandag van het paasverlof):
•      Leeftijd: 10 tot 15 jaar (geboortejaar 2000 tot 2005).
•      Locatie: Vlug Vooruit, Fortsteenweg 1, Merksem (Finale in Rivierenhof).
•      Vorm: Er wordt 5 tegen 5 gespeeld.
Wij zijn verheugd dat er zo voor de eerste keer in de geschiedenis een meisjesreeks wordt ingericht op dit KVV-jeugdvoetbaltornooi, het grootste recreatieve voetbaltornooi van Vlaanderen!
We hopen dan ook dat er zoveel mogelijk ploegen meedoen op deze historische editie! Dit tornooi vormt immers de ideale kans om meisjesvoetbal binnen uw club Koninklijke OLVAC (www.olvac.be) in de kijker te zetten! Zowel KVV-leden als niet-leden (bv. vriendinnen, familieleden,... ideale promotieactiviteit) kunnen hieraan deelnemen.


            OPGELET: DE EERSTE MAANDAG VAN DE PAASVAKANTIE!


Meld je dat je kunt komen, dan rekenen we daar echt op.
Graag dan je gegevens van naam, voornaam, geboortedatum, e-mail-adres en telefoon mailen naar Ivan Swalens, ivanswalens@skynet.be of telefoneer op nummer 0498 27 65 13 voor inlichtingen.

Normaal gezien, als we met voldoende speelsters zouden geraken, gaan er een aantal van onze voetbalspeelsters van de Olvac Blue Cats deze jonge speelsters begeleiden.
            Met vriendelijke groeten
Ivan Swalens, in naam van de Blue Cats


Cultuur op OLVC


OLVC in de media


Keuze KS of AV in het eerste jaar


Proefwerkenroosters PASEN 2015Wekelijkse mededelingen

Archief

Andere briefwisseling

Downloads

  • Vrije dagen en vakanties 2014-2015
  • Schoolreglement 2014-15
  • Kalender 2014-2015
  • Boekenlijst 2014-2015
    • Pdf boekenlijst