Welkom op de website van de humaniora!

Reeds meer dan 150 jaar staat het Onze-Lieve-Vrouwecollege met een traditie aan opvoeding en onderwijs ten dienste van de schoolgaande jeugd in Antwerpen. In de traditie van de Paters van de sociëteit van Jezus, heeft het college zich een faam opgebouwd van degelijk en veelzijdig onderwijs waarin iedere leerling ten volle zijn talenten kan ontplooien. Ondanks het wat strenge uiterlijk van de gebouwen, stapt men door de schoolpoorten binnen in een wereld die bruist van activiteit, waar studies, sport en naschoolse activiteiten in een perfecte harmonie aan de leerlingen worden aangeboden. Het oude principe van een gezonde geest in een gezond lichaam indachtig.

Maak uw keuze

 

Nieuws


Agenda laatste schooldagen

woensdag 29 juni 2016

 • 8u30-18u (werkruimte): inleveren huurboeken.
  • Inleveren van de 'oude' boeken
   • 1ste en 2de jaar van 8u30 tot 9u30
   • 6de jaar van 9u30 tot 11u30
   • 3de, 4de en 5de jaar van 11u30 tot 17u00
   • Vergeet het inleverformulier niet dat je  digitaal werd toegezonden,
    je kan dit ook downloaden op www.studieshop.be
 • VERPLICHTE SCHOOLDAG voor alle leerlingen van 1 t.e.m. 5
 • 9u IEDEREEN stipt aanwezig op de speelplaats
 • Gebedsviering 10u (Sint-Michiel, Amerikalei)
 • Nadien: rapportuitreiking op het college
 • 15u-19u: Oudercontacten.

donderdag 30 juni 2016

 • 10u-12u oudercontacten

Formulieren studiekeuze

De leerlingen van de eerste en tweede graad die hun formulier “(voorlopige) studiekeuze 2016-2017” nog niet ingeleverd hebben, worden eraan herinnerd dat wie niet tijdig zijn/haar studiekeuze kenbaar maakt het risico loopt met “volzette klasgroepen 2016-2017” geconfronteerd te worden (en dus eventueel genoodzaakt zal zijn om een andere studierichting of een andere school te kiezen).

Indien de voorlopige studiekeuze omwille van de juni-resultaten en/of het behaalde attest gewijzigd dient te worden, moet dit – om bovenvermeld risico te vermijden – ten allerlaatste gebeuren op maandag 4 juli 2016.


Soulsister 1986-2016

Elk jaar organiseert het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Antwerpen, rechtstreeks verbonden met voetbalclub Olvac een concert. Op 30 september 2016 staat opnieuw een grote naam op de planken van zaal Elckerlyc. Ook in het verleden waren ze trouwens al onze gasten. Paul Michiels en onze oud-leerling en oud-Olvaccer Jan Leyers vormen samen Soulsister. (zie affiche hiernaast)

Vanaf 20.30 brengen ze hit na hit in hun programma ’30 jaar Soulsister, 30 hits, 30 concerten. We zouden het bijzonder leuk vinden om hen een volle Elckerlyc aan te bieden. Ondertussen zijn ongeveer 380 tickets de deur uit, dat wil zeggen bijna halfweg. Tickets kosten slechts 20 euro. Voor uw kinderen die school lopen op OLVC kosten ze zelfs maar 10 euro. U kan ze eenvoudig bestellen via een antwoordmailtje op deze mail of via tickets@olvcsj.be . U mag hierbij uiteraard talloze vrienden uitnodigen of deze uitnodiging via Facebook of verspreiden.


Nieuwe en 'oude' boeken

De boekenlijsten en het huren/kopen van de schoolboeken werd overgenomen door www.studieshop.be

Meer info over het inleveren van de 'oude boeken' en het bestellen van de nieuwe boeken vindt u op deze pagina.

Gelieve de boeken voor 15 juli 2016 te bestellen, zodat het pakket eind augustus kan geleverd worden.


Nieuw TOP!-project vanaf schooljaar 2016-2017 in 1AV

In een dynamisch concept biedt het OLVC jou 2u/ week TOP!-uren aan. We gaan samen op zoek naar jouw talenten en interesses!

Je krijgt de kans je te verdiepen binnen jouw interesses en zo je talenten verder te ontwikkelen.

Je krijgt de ruimte om je te versterken in domeinen die moeilijker gaan en ook hier in te groeien!

Voor meer info: klik op de afbeelding.