Welkom op de website van de humaniora!

Reeds meer dan 150 jaar staat het Onze-Lieve-Vrouwecollege met een traditie aan opvoeding en onderwijs ten dienste van de schoolgaande jeugd in Antwerpen. In de traditie van de Paters van de sociëteit van Jezus, heeft het college zich een faam opgebouwd van degelijk en veelzijdig onderwijs waarin iedere leerling ten volle zijn talenten kan ontplooien. Ondanks het wat strenge uiterlijk van de gebouwen, stapt men door de schoolpoorten binnen in een wereld die bruist van activiteit, waar studies, sport en naschoolse activiteiten in een perfecte harmonie aan de leerlingen worden aangeboden. Het oude principe van een gezonde geest in een gezond lichaam indachtig.

Maak uw keuze

 

Nieuws

Europese Jongerenontmoeting

Van 15 tot 18 juli 2016 vindt in Parijs een Europese Jongerenontmoeting plaats. Meer info: gledis.shabani@gmail.com.


Onze klavers kregen hun Compas-certificaat

Op woensdag 18 mei 2016 kregen onze kersverse klavers hun Compas-certificaat van de Antwerpse schepenen Claude Marinower (onderwijs) en Nabilla Ait Daoud (jeugd). Samen met zo'n honderd andere vrijwilligers uit het onderwijs- en jeugdwerk zijn ze vanaf nu officieel gekwalificeerd in het coachen en ondersteunen van andere jongeren.
Proficiat!


Oxfam-dag


Tombola uitslag

Kijk hier na of u iets gewonnen hebt! Blauwe lotjes - Witte lotjes

De prijzen kunnen t.e.m. 10 juni 2016 afgehaald worden op het secretariaat/onthaal (Frankrijklei).
Alleszins van harte dank voor de steun aan het college!


Abonnementen Opera Vlaanderen & Ballet Vlaanderen

Na twee seizoenen zoeken is er tussen Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen een vruchtbare synergie tot stand gekomen.  Het nieuwe seizoen met als thema “Borderline” belooft er één op het scherpst van de snede te worden.  Dat is de reden, waarom we volgend schooljaar niet één maar juist twee abonnementsformules zullen aanbieden.  Wie zou al die boeiende ontwikkelingen in eigen stad immers willen missen ?!

Meer info.

Met dank aan dhr. Werner De Smet


Nieuw TOP!-project vanaf schooljaar 2016-2017 in 1AV

In een dynamisch concept biedt het OLVC jou 2u/ week TOP!-uren aan. We gaan samen op zoek naar jouw talenten en interesses!

Je krijgt de kans je te verdiepen binnen jouw interesses en zo je talenten verder te ontwikkelen.

Je krijgt de ruimte om je te versterken in domeinen die moeilijker gaan en ook hier in te groeien!

Voor meer info: klik op de afbeelding.


Wekelijkse mededelingen

Andere briefwisseling

Downloads