Tel. 03/232.88.28
fax: 03/225.30.06
e-mail: olvc@telenet.be

Welkom op de website van de humaniora!

Reeds meer dan 150 jaar staat het Onze Lieve Vrouwecollege met een traditie aan opvoeding en onderwijs ten dienste van de schoolgaande jeugd in Antwerpen. In de traditie van de Paters van de sociëteit van Jezus, heeft het college zich een faam opgebouwd van degelijk en veelzijdig onderwijs waarin iedere leerling ten volle zijn talenten kan ontplooien. Ondanks het wat strenge uiterlijk van de gebouwen, stapt men door de schoolpoorten binnen in een wereld die bruist van activiteit, waar studies, sport en naschoolse activiteiten in een perfecte harmonie aan de leerlingen worden aangeboden. Het oude principe van een gezonde geest in een gezond lichaam indachtig.

Maak uw keuze

Nieuws

Afhalen nieuwe schoolboeken

De nieuwe schoolboeken kunnen afgehaald worden op het college (L-gebouw) op donderdag 27 en vrijdag 28 augustus van 9u tot 12u en 13u tot 17u30.

Boekenlijst


Kom jij in september naar het OLVC als nieuwe leerling?

Lees de Onthaalbrochure en wees welkom!


Naar aanleiding van het 400-jarig bestaan van de Sint-Caroluskerk brengen het Onze-Lieve-Vrouwecollege met leerlingen, oud-leerlingen, leerkrachten en ouders een multimediale en multisensoriële performance: muziek, beweging, woord, dans, klanken, impressies, sferen, vuurspuwers, …. op het Conscienceplein en op verschillende locaties in de kerk (kooromgang, achter het schilderij, …)
 
Geen historische reconstructie, de uitvoerders gaan in dialoog  rond woord, beeld, licht, beweging, muziek, dans, ... met  de ruimte, de architectuur, de spiritualiteit, de geschiedenis, de bezoekers, ...

Voor het eerst zal deze rijke traditie, waarnaar ‘le tout Anvers’ kwam kijken, weer hernomen worden. Het is geleden sinds 1993 dat de scène achter het schilderij boven het hoofdaltaar weer gebruikt zal worden. Een uitdaging.

Meer info voor bestellen van tickets na 1/09 op deze website.

  • 12 euro voor een ticket

  • donderdag 12/11 of vrijdag  13/11 - namiddagvoorstelling
    om 14u in Sint-Carolus

  • donderdag 12/11 en zaterdag 14/11 - avondvoorstelling
    om 20u00  animatie op Conscienceplein
    aanvang voorstelling om 20u30 in Sint-Carolus

Wekelijkse mededelingen

Archief

Andere briefwisseling

Downloads